2008 anul decisiv pentru Valentino Rossi

Valentino Rossi a egalat ieri recordul de victorii la motociclism al legendarului Angel Nieto, 90. Dincolo de performanta istorica a lui Il Dottore avem o promisiune. Rossi si-a revenit. Italianul a pierdut ultimele doua sezoane, dar acum pare hotarat sa revina acolo unde ii este locul. Pe prima pozitie.

Cine a vazut cursa a retrait momentele de glorie ale lui Rossi din 2003. Atunci pilotul italian nu avea inca rival. Ieri la Le Mans Il Dottore a spus un apasat: Ajunge!
A realizat ca acest an ii poate decide soarta in istoria motociclismului. In 2008 Rossi este aproape de consacrarea ca cel mai mare pilot al tuturor timpurilor, chiar daca pana la cele 8 campionate castigate de Giacomo Agostini este inca o cale destul de lunga.


La Le Mans, Rossi a mai castigat insa o batalie. Importanta pentru soarta sezonului, dar mai ales pentru traiectoria sa viitoare.
In 2008 in dreptul lui Rossi pot fi trecute mai multe recorduri. Deocamdata cel mai usor de realizat pare victoria cu numarul 91 din cariera, pentru ca mai are nevoie de un singur succes.

Dar per total Rossi poate pretinde coaroana de la legendarii Michael Doohan, mentorul sau si Giacomo Agostini, cel mai mare pilot de motociclism al tuturor timpurilor.

In acest sezon alt record sta sa cada la picioarele lui Valentino. Cu 8 victorii poate depasi recordul de succese la Moto GP al lui Giacomo Agostini.

Ce vom vedea in acest an? Probabil o rabufnire de orgoliu a lui Valentino Rossi, pilotul care a revitalizat un sport cazut aproape de anonimat. Si poate o intrare in legenda a italianului, asta daca nu cumva s-a produs deja.

This entry was posted in Motociclism, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to 2008 anul decisiv pentru Valentino Rossi

  1. Bryant says:

    You post interesting articles here. Your website deserves much bigger audience.
    It can go viral if you give it initial boost, i know very useful service that can help you, just type in google: svetsern traffic
    tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *