Buon compleanno a José Mourinho

Ronaldinho, Kaka, Messi, Lampard, Gerrard. Ei au fost la vârf în ultimii 5 ani. În tot acest timp, un singur antrenor a fost cel mai bun. Jose Mourinho. Ieri a făcut 46 de ani.

Jose Mourinho a ajuns deja o legendă şi are o vârstă la care alţii abia se apucă de antrenorat, 46 de ani. De 5 ani, Mourinho e văzut ca fiind modelul perfect al antrenorului. Exigent, carismatic, arogant. Şi pe bună dreptate, portughezul a arătat că merită. Are toate motivele să fie arogant. Mourinho trăieşte pentru fotbal. Şi mai presus de norocul, de care ar avea nevoie un antrenor, Jose are de partea lui statistica. În 3 ani la Chelsea a avut 185 de meciuri. A pierdut 18. Adică o înfrângere la 10 meciuri. E un procentaj incredibil la un asemenea nivel. La Inter, Mourinho a făcut 57 de schimbări în 19 etape în acest sezon. Toate care erau posibile, mai puţin înlocuirea portarului. Este antrenorul care a schimbat această meserie. A implementat pregătirea psihologică şi motivaţională în pregătirea fiecărui jucător. Pe la noi umblă vorba că valoarea antrenorului este dată de ultimul rezulatat. Nimic mai fals. Valoarea unui antrenor este dată de ştiinţa de a reacţiona la mutările adversarilor şi de a muta câştigător.

Şi Mourinho a mutat mult şi bine, din moment ce Inter e prima în clasament. Un trofeu nepreţuit pentru acesta meserie este faptul că Mourinho a fost desemnat de Federaţia de Istorie şi Statistică a Fotbalului, antrenorul anului, două sezoane la rând. Şi când te gândeşti ca a avut o perioadă în care a lucrat ca translator.
La mulţi ani Jose!

This entry was posted in Fotbal, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Buon compleanno a José Mourinho

 1. Nebunus says:

  tot ce pot sa zic e….http://www.youtube.com/watch?v=UaWPri-HGB8&feature=related
  + celelalte interviuri senzationale :))

 2. Rigel says:

  Sper sa-si rupa gatul Mourinho!

 3. Cip says:

  Daca esti fan Barcelona, te inteleg! 🙂

 4. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Firefox, it looks
  fine but when opening in Internet Explorer, it
  has some overlapping. I just wanted to give
  you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *