Şansa vieţii

Alexandra Dulgheru joacă în aceste zile cel mai bun tenis din cariera de până acum. Pe zgura de la Roland Garros, românca de 21 de ani are şansa de a intra cu adevărat în lumea bună a tenisului.

Nu e extraordinar de frumoasă, să joace pe terenurile centrale ca Sorana Cîrstea. E însă foarte bună pe zgură. Alexandra Dulgheru face 21 de ani săptămâna viitoare. Şi zgura e prietena ei. Anul trecut a câştigat pe această suprafaţă la Varşovia. O surpriză. Am crezut că a fost un accident. Din fericire n-a fost. În acest an a prins din nou finala din capitala Poloniei, pe care o joacă astăzi. Semifinala cu chinezoaica Na Li a fost o lecţie de voinţă. Tot timpul cu capul sus românca n-a cedat niciun centimetru de zgură fără luptă. A alergat de parcă era sprintul final într-un ultim tur de pistă. A pierdut un set, singurul cedat în aest turneu. În finală va juca cu o altă chinezoică, Zheng Jie.

Important pentru Alexandra e însă Roland Garrosul, unde în primul tur are un adversar accesibil, Lucie Hradecka din Cehia. Zgura e suprafaţa pe care Dulgheru poate face minuni. Într-o lună şi jumătate Alexandra a bătut nume mari ca Dinara Safina sau Elena Dementieva. Românca a ajuns cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România pe locul 32 şi tot urcă. Şi abia împlineşte 21 de ani. S-o ignorăm în continuare. Pe zgură Alexandra are mereu privirea sus.

This entry was posted in Tenis, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *