Regele s-a întors

Rafael Nadal a câştigat din acolo unde se simte cel mai bine. Pe zgura de la Roland Garros. 5 titluri la 25 de ani pentru “Regele Zgurii” la Paris e o performanţă incredibilă. Şi Rafa redevine numărul 1 mondial.

Robin Soderling a intrat cu capul plecat pe teren. Suedezul a pierdut meciul când s-a uitat în ochii lui Nadal. Restul a fost psihologie. Talentul a rămas în urma psihicului. La nivel mental Soderling n-a mişcat în faţa lui Nadal.

De altfel spaniolul, indiferent de adversar lasă tot timpul impresia că a venit la un meci de box. Felul lui Nadal de a lupta pe terenul de tenis inspiră teamă. E foarte agresiv. O răutate care lucrează asupra psihicului adversarului. Soderling a început să realizeze că a jucat prima sa finală de Grand Slam abia când Nadal îşi făcea bagajele să plece acasă.

Şi totuşi Rafa e puţin schimbat la revenirea după accidentare. E mult mai matur şi mai aşezat. Răutatea lui nu mai e aşa haotică. Iar bucuria e mai reţinută. Cred că de acum Nadal îi va ţine piept lui Federer.

Când ai o revenire cum a avut spaniolul, e clar că ai un psihic de astronaut. Şi la acest nivel mintea face diferenţa. Federer e acum un familist. Motivaţia s-a mai dus. Elveţianul se stinge uşor. Nadal e în putere. Să vedem cât îl vor mai ţine picioarele!

This entry was posted in Tenis, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Regele s-a întors

  1. andra says:

    superba fotografie.
    Zambatul lui Nadal alaturi de imaginea publicului oglindita in cupa pe care-o strange-n maini te lasa fara cuvinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *