Oboseala mondială

Până acum Mondialul a oferit doar meciuri lente şi atât. Jucătorii de top arată ca nişte mineri abia ieşiţi din mină şi trimişi încă o dată în şut.

Mi-am propus să nu comentez Mondialul. Turneul final e ca un recital în desfăşurare. Cum ar fi să comentez evoluţia interpretului după câteva piese? Mai ales că aici avem mai mulţi interpreţi, unii care încă n-au ieşit pe scenă. Şi totuşi nu mă pot abţine.
Până acum nu m-a impresionat decât o Argentină, care poate face ravagii când vrea Messi. Şi Germania, care e şi ea una dintre favorite, dar cu Australia e greu să vezi ce pot cu adevărat nemţii. În rest (cu tot cu vuvuzelele) atmosfera e una leşinată.
Jocuri încâlcite. Puţine goluri. Dar mai ales, pare că avem o oboseala generală. Jucătorii par sleiţi de puteri. După un sezon în care au jucat cel puţin 30 de meciuri fiecare, parcă nu mai au chef de altele, fie ele şi la un Campionat Mondial. Şi asta chiar dacă declaraţiile înainte de turneul final au fost războinice. Vom da totul! Vom lupta! Ne vom bate până la capăt! Temperaturile au fost numai bune de fotbal. Şi totuşi spectacolul a lipsit. Crisparea debutului s-a văzut la mai toate echipele prezente la Mondial. Nimeni n-a riscat. 9 goluri în 7 meciuri, exceptîndu-l pe cel al nemţilor. Pe teren au fost: Messi, Rooney, Higuian, Tevez, Forlan, Luis Suarez. Numai Messi şi Suarez au dat împreună 69 de goluri în Primera şi Eredivisie. Să mai aşteptăm măcar până vin Spania şi Brazilia. Acolo vom vedea fotbal. Imaginaţia oboseşte mai greu.

PS: Comentatorii TVR-ului completează şi ei monotonia Mondialului. E de înţeles că au vuvuzelele în cap, dar totuşi, puţin entuziasm şi ceva dinamicitate în comentariu nu strică!

Foto: daylife.com

This entry was posted in Fotbal, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *