Nu se mai bucură nimeni?

E frumos, are culoare. Pe alocuri are şi ceva goluri. Ce lipseşte? Nimic! Mondialul e acelaşi. Noi ne-am schimbat. Criza ne-a luat până şi bucuria cu care priveam un meci de fotbal.

Am văzut aproape integral toate meciurile din Africa de Sud. Se anunţa spectacol mai mare ca niciodată. N-a fost! Dar nici nu e cel mai slab fotbal jucat vreodată la Cupa Mondială. Nemţii au fost singurii care au fost jucat dezinvolt. În rest fotbal oarecum normal pentru o primă etapă din grupă la un turneu final. Şi totuşi, văd nemulţumire şi dezamăgire. E adevărat România nu e acolo. Dar ne obişnuisem şi cu asta. Nimeni nu se mai bucură de tensiunea unui 0-0. Surpriza Noii Zeelande cu Slovacia a stârnit doar zâmbete amare la adresa europenilor. Ce proşti slovacii ăştia! De ce proşti? Nu mai ştim să ne bucurăm de surprize la Mondial?

Cred că nu mai ştim să trăim şi fotbalul încrâncenat de la turneul final! Iar motivul e unul cât se poate de practic. CRIZA. Nu criza de fotbal. Ci criza asta care ne-a afectat tuturor ultimul an din viaţă. Mondialul e însă cel mai bun remediu să treci peste o depresie ca aceasta.

Să te bucuri de o pasă, de un gol, de un rezultat, de o surpriză, de o greşeală de arbitraj. Fără să te gândeşti la rate şi serviciu. Pentru cât a mai rămas din Mondial eu o să mă bucur. Oricât de prost ar fi un meci, e un meci jucat la turneul final al Cupei Mondiale. Mie mi-e de ajuns! E o bucurie ce nu-mi pot permite să mi-o refuz. Mai ales pe criza asta!

Foto: daylife.com

This entry was posted in Diverse, Fotbal, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *