Spania, copilul răsfăţat al Mondialului

După marea surpriză Spania – Elveţia 0-1 toată lumea râde de iberici. Ieri regi, azi bufoni. Ghinionul i-a adus pe spanioli la un pas de prăpastie. Se vor trezi la timp?

Spania nu a jucat rău. Când pasezi de 3 ori mai mult ca adversarul şi tragi tot de atâtea ori mai mult la poartă, nu poţi să zici că ai jucat slab. Spania pare că e copilul răsfăţat al acestui Mondial. Toată lumea o vedea favorită la titlu pe bună dreptate. Copilul a dat însă cu nasul în ţărână când a ajuns la capătul toboganului. O aterizare bruscă la realitate. Acest şut în fund poate fi saltul uriaş spre trofeu pentru spanioli. Asta pentru că e greu ca o echipă să meargă perfect la un turneu final. Şi cum înfrângerea ar fi venit, e bine că ea a venit în grupă. Partea proastă e că aceast eşec pune în pericol calificarea. Dacă trece de grupă Spania e din nou principala favorită la cucerirea trofeului.


Când va învăţa şi aterizarea de pe tobogan, copilul răsfăţat va deveni un tânăr inteligent cu şarm şi personalitate. Eu cred că Spania are totul pentru a deveni campioană mondială. Un dram de noroc în primul meci era de ajuns pentru a bifa o victorie. După acest eşec spaniolii vor pricepe că nu sunt invincibili şi că oricând ghinionul poate sta din nou lângă ei. A doua oară, ar fi fatal!

This entry was posted in Fotbal, Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Spania, copilul răsfăţat al Mondialului

  1. Mai bine că a pierdut acum. Îmi amintesc cum Argentina a pățit la fel în 1990, în deschiderea contra Camerun. Apoi argentinienii s-au trezit, ajungînd în finală. Că au pierdut în fața Germaniei, e altă discuție. Ar fi bine să ajungă Spania în finală și acolo „să mai vadă”.

  2. Cip says:

    Cu siguranta e mai bine ca pierdut acum in grupa. Numai sa nu cada psihic. Inainte de turneul final am avut o singura dilema in ceea ce priveste Spania. Nu stiam cum se va descurca atunci cand e condusa. A reactionat binisor, chiar daca fara efect pe tabela. A avut si ghinion.

  3. Rigel says:

    Ar fi frumos o finala Spania-Argentina!

  4. Cip says:

    Ar fi senzationala! Dar ca de fiecare data cred ca nu vor ajunge in finala echipele care joaca cel mai spectaculos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *