Briliantul Bryant, stăpânul inelelor

Există viaţă şi pe lângă Mondial! Un Kobe Bryant face istorie  în America, continentul pentru care fotbalul din Africa de Sud e doar un moft.

Un mare campion şi un model în sport, Earvin “Magic” Johnson cere o statuie pentru un alt jucător de baschet. Pentru cine? E simplu de ghicit. E vorba de omul în jurul căruia Lakers se învârte de câţiva ani, Kobe Bryant. Ce a făcut Kobe, ca să merite o statuie? Tocmai a adus un nou titlu de campioană pentru echipa sa. Al cincilea al său şi al 16-lea pentru franciză. Cu acest inel 5, Kobe l-a egalat pe Magic Johnson.

Magic zice că Staples Center ar trebui să aibă în faţă o statuie a lui Kobe. Şi nu glumeşte. Dacă în anii 80, când Lakers era la putere Magic îl avea lângă el pe Kareem Abdul-Jabbar, Kobe nu prea a avut ajutoare. Spaniolul Gasol a fost cam singurul ce s-a putut ţine după el. Şi asta doar în ultimii doi ani. Şi fiţosul Big Shaq la început.

Toată lumea îl pune în umbra lui Michael Jordan şi tot mai mulţi cred că LeBron James îi va bate toate recordurile. Şi totuşi Kobe ar merita o statuie în Staples Center. Doar pentru faptul că a dus pe Lakers în spate timp de un deceniu.

Foto: Getty Images

This entry was posted in Baschet, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *