Vox populi, vox sport

… sau Sportsaga pe Sportvox. Punct ro.

De două săptămâni, blogul Sportsaga e încântat să aibă userul său cu acelaşi nume pe platforma sportvox.ro, unde în principiu, preluăm de aici unele articole care ar putea fi mai interesante. De exemplu, acest articol-anunţ este din categoria diverse/personale şi va rămâne postat secret doar aici. Prezenţa între autorii de pe sportvox a fost de la început o provocare prin expunerea către zeci de mii de cititori oferită  acestui blog retras între câteva… zeci de cititori. Dar mai ales a fost şi o onoare să semnăm alături de unele nume importante de jurnalişti (sportivi şi nu numai).

Nu ştiam cum va răspunde “lumea”, filozofiei acestui colţ de internet, în care am încercat mereu să ne limităm doar la “veştile şi poveştile” din sport, cele care merită ţinute minte într-un jurnal. Am pornit blogul cu ideea simplă: cât mai multă poveste, cât mai puţină opinie. Fără titluri care încep cu “Senzaţional”, fără gagica-fotomodel a nuştiucui sportiv, fără vulgar, fără polemici inutile, fără becalism, fără yellow-jurnalism. Doar sport. “Vox populi” cere sport.

Se pare că până acum suntem vrednici de şansa oferită şi ne-am descurcat mai mult decât decent, cel puţin statistic vorbind. Fără a deturna acest paragraf într-unul narcisist, azi, la două săptămâni de la primul articol preluat, privim cu oarecare stânjeneală din fruntea acelui clasament top10 cu autorii sportvox pe ultima săptămână. Şi fără falsă modestie, ne frecăm la ochi: primul loc la citiri, din păcate ultimul loc la postări. Mulţumim frumos pentru încredere, acel loc fruntaş e măgulitor şi obligă. Cu menţiunea că numărul de vizualizări, în niciun caz, nu este un scop în sine! Iar la acel nedemn ultim loc la postări, avem scutire motivată pentru absenţe: blogăreala vine ca hobby, după muncă şi celelalte sarcini din viaţa de zi cu zi. Cum ar veni, viaţa bate blogul.

Pentru că se lungeşte nejustificat, această postare va fi brusc încheiată cu ce se vroia spus încă din prima propoziţie: cea mai frumoasă descoperire a onoarei de a fi preluat pe sportvox va rămâne confirmarea  faptului că lumea încă vrea să citească şi textul clasic de rubrică sportivă. Iar aici vom rămâne fideli  stilului bătătorit de reporter sportiv, fie el şi google-reporter sportiv. Funcţie de timpul liber, blogul de faţă va încerca în continuare să noteze doar ce credem noi că merită povestit din sport, fie că-i o veste de azi sau o poveste veche de ani de zile. Asta ca un fel de declaraţie de intenţie. 🙂

autorii

This entry was posted in Personale, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *