Game, 59-59 şi la culcare!

Joaca s-a terminat, s-a făcut întuneric! Un francez, Nicolas Mahut şi un american, John Isner au reuşit să joace cel mai lung meci de tenis din istorie. 59-59 la game-uri în setul decisiv, 10 ore de joc. Şi nu s-a terminat!

Doi flăcăi, John Isner şi Nicolas Mahut, unul mai făcut ca altul (2,06 m vs 1,90 m) au mers pe terenul de la Wimbledon să joace un meci de tenis. Vorba că omul ştie când pleacă de acasă dar nu ştie când se întoarce a fost la ei mai valabilă ca oricând. Au reluat un meci început marţi, dar băieţii aceştia aveau întâlnire şi cu istoria tenisului. Şi uite aşa s-a ajuns în setul 5. Un set de povestit nu nepoţilor, pentru că ar adormi. Un set istoric şi atât. Un echilibru perfect şi tacit, de la început până la sfârşit. Cu mici excepţii.

Isner şi Mahut, parcă erau doi pugilişti care se ţineu unul de celălalt. După 7 ore de joc într-o zi, e explicabil. La un moment dat cei doi s-au înţeles parcă din priviri să nu se mai atace. Au răsuflat uşuraţi amândoi, când organizatorii au anunţat că se vor vedea şi a doua zi. Tabela arăta 59-59, la game-uri în setul decisiv.”Este peste orice am văzut şi mi-am imaginat vreodată” a declarat Roger Federer. “Nu ştiu cum îşi vor resimţi trupurile ziua următoare, săptămâna următoare, luna următoare. Acesta este un tenis incredibil! Să servească aşii pe care i-au servit şi să rămână concentraţi mental, e un efort eroic” a continuat campionul en-titre.

Meciul e deja în Cartea Recordurilor. S-a bătut cam tot ce conta într-un meci de tenis. Număr de puncte, de game-uri, durata unui meci, durata unui set şi cine ştie ce recorduri or mai fi. Mahut şi Isner au cerut time out cu candoare “Aş vrea să joc dar nu mai văd” a spus Mahut. Şi au primit amânarea în ovaţiile publicului.

Somn uşor băieţi! Ne revedem mâine. Întăriţi genunchii, relaxaţi muşchii! Să visaţi frumos! Noaptea e un sfetnic bun. Aţi făcut istorie! Acum mişcaţi-vă şi voi mai cu talent, că cineva mai trebuie să şi piardă/câştige! Dar, cine are curaj? Cine vrea să câştige cel mai lung meci din istoria tenisului? Sau cine riscă să-l piardă?

Nu există remiză în tenis, aşadar va fi şi un învins. Dar cred că în acest meci, amândoi vor fi învingători deoarece au reuşit ceva absolut uimitor. (Roger Federer, imediat după întreruperea jocului).

Foto: daylife.com

This entry was posted in Tenis, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *