Revelaţie la Palat

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes a demisionat. Asta după ce a reflectat la catastrofa cocoşului galic de la Mondial. Coincidenţă sau nu, demisia vine după o vizită la Palatul lui Sarkozy.

Efectele comediei franceze de la Mondial se simt acum la Paris. Inchiziţia modernă e pe urmele lui Domenech si a preşedintelui federaţiei, care l-a ţinut în braţe după un Euro 2008 mizerabil. Cei doi foşti au ajuns în faţa unei comisii parlamentare. Asta pentru că imaginea Franţei ar fi avut de suferit după acest Mondial, în care “Les Bleus” a fost în grevă. Francezii i-au pus în băncuţe pe Domenech şi Escalettes, dar au precizat că nu e un proces. Moral Domenech şi protectorul lui o merită.  Pentru că au refuzat sistematic să discute cu presa şi să aibă o imagine bună.

Nicolas Sarkozy, Jean-Pierre Escalettes şi Jacques Chirac

Dacă soarta lui Domenech era decisă înainte de turneul final, demisia lui Escalettes a surprins. Asta pentru că şeful FFF a ţinut tot timpul de scaun. Se vede însă că o vizită la Palatul Elysee îţi poate schimba viziunea.
Prietenul lui Escalettes, Platini a intervenit şi el pe lângă Blatter, ca FIFA să deschidă o anchetă. Care evident va arăta neimplicarea politicului în sport, ca de fiecare dată. Şi totul va rămane ca o mare farsă.

Raymond Domenech şi Jean-Pierre Escalettes la audieri

Autorităţile franceze sunt mulţumite că le-au tras o baie de umilinţă lui Domenech şi Escalettes. Francezul de rând îşi va freca mâinile spunîndu-şi: Aşa le trebuie! Iar FIFA va zâmbi şmechereşte şi îi va face cu ochiul lui Sarkozy. Desigur, există metode rafinate de a stinge setea de sânge a sofisticatului  popor francez şi de asemenea există metode primitive de a face acelaşi lucru: preşedintele Nigeriei a suspendat echipa de fotbal timp de 2 ani din toate competiţiile internaţionale.

Normal că politicul nu se implică în sport. Pe nord coreeni i-o fi întrebat cineva?

Foto: daylife.com

This entry was posted in Diverse, Fotbal, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Revelaţie la Palat

  1. Ora Exacta says:

    Navigand pe internetul in limba romana iata ca am aflat pe saitul dumeavoastra.
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea articolelor de pe
    acest sait si va doresc cat mai mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *