Ultimul aur olimpic, dar ce aur

Olimpiada de la Tokyo s-a amânat, iar sportivii își pot regândi planul de antrenament. Pandemia de coronavirus ne permite însă rememorarea ultimului aur de la Olimpiadă, la finala de spadă pe echipe.

La Rio de Janeiro 2016, România a avut o singură medalie de aur. Și nu la gimanstică sau canotaj, unde poate ne așteptam, ci la scrimă. Fetele au arătat o unitate fantastică și au luptat incredibil pe planșă în proba de spadă pe echipe. Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, și Ana Maria Brânză au început greu concursul cu o victorie la limită împotriva SUA, 24-23.

Fetele de la scrimă, o echipă de vis: Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu și Ana Maria Brânză

Semifinala cu Rusia a arătat o echipă a României de clasă. Fetele noastre au plecat ca din pușcă și au luat un avans de 5-6 puncte pe care l-au menținut până spre final, când rusoaicele aproape că nu au mai existat pe planșă. S-a terminat 45-31 pentru românce.

Finala cu China, o lecție de scrimă!

La 60 de ani de la prima medalie olimpică la scrimă, România avea ocazia să se întoarcă de la Rio de Janeiro cu aurul. A fost o finală de vis. Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Brânză și Loredana Dinu au fost imbatabile.

România a câștigat aurul olimpic la spadă, proba pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016

Româncele au condus din start, cu un singur moment mai strâns la scorul de 10-9, apoi fetele noastre s-au distanțat. Cu Ana Maria Brânză în zi de grație, România a făcut și spectacol pe final când “Brâzici” a reușit un punct de poveste, ca în filmele cu muschetari.

Ana Maria Brânză – Popescu, salt spre aur cu o punct de pus în ramă

România a câștigat finala cu China 44-38, iar aurul olimpic la proba de spadă pe echipe a ajuns la București. Până la următorul mai avem de așteptat măcar până în 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *