Cele mai bune 5 aplicații pentru fitness în timpul pandemiei de coronavirus, pentru iOS și Android

Cele mai bune 5 aplicații pentru fitness în timpul pandemiei de coronavirus, pentru iOS și Android

Cele mai bune 5 aplicații pentru fitness în timpul pandemiei de coronavirus, pentru iOS și Android

#Stămacasă, dar nu stăm degeaba. Unii lucrează, stau cu copiii sau fac tot felul de lucruri care să le ocupe timpul în această perioadă în care pandemia de COVID-19 ne-a schimbat modul de viață.

Cum poți să te păstrezi totuși în formă. Ei bine, mișcarea trebuie să existe pentru fiecare și aceasta trebuie să fie și monitorizată. Iată un top cu cele mai bune aplicații ce pot face asta pentru tine. Cea mai la îndemână metodă de a ne menține în formă este alergarea, dar și exercițiile fizice de tot felul. În era Internetului programele de exerciții pentru fitness sunt la tot pasul, iar youtube-ul este plin de tot felul de module de exerciții ce ne arată cum putem să ne menținem sau să ne îmbunătățim forma fizică, chiar dacă stăm acasă.

Pentru o mai bună monitorizare a progreselor făcute nu putem ignora aplicațiile dedicate acestor activități. Din ce în ce mai multe pe piață, acestea oferă o gamă largă de date și o monitorizare foarte bine definită pentru scopurile pe care ni le propunem. Gama variată a acestora face totuși ca atunci când apelăm la așa o asemenea aplicație să nu știm ce să alegem. Așadar, care sunt cele mai bune aplicații pentru fitness pentru IOS și Android?

Top aplicații pentru fitness

Ei bine, am făcut un top, în funcție de datele pe care le furnizează, funcțiile pe care le pot oferi, fidelitatea cu care sunt măsurate aceste date, dar mai ales statisticile după care ne putem ghida pentru o mai bună performanță.

MyFitnessPal

Chiar dacă ești începător sau avansat, MyFitnessPal este aplicația perfectă pentru a-ți echilibra regimul de activități fizice, dar și dieta zilnică. Aplicația este foarte folosită de cei care vor să slăbească prin mișcare și un regim alimentar sănătos. Dacă ești în această situație, aplicația este perfectă pentru tine. Cu MyFitnessPal e ușor să păstrezi un jurnal al alimentației tale și cu ajutorul ghidului să scapi de obiceiurile nesănătoase. În funcție de obiectivul pe care îl setezi aplicația îți recomandă un anumit timp de exerciții sau o anume dietă.

Calculul caloriilor arse și al celor consumate este automat, iar cu ajutorul aplicației poți contabiliza practic tot ce se întâmplă cu organismul tău pe parcusul unei zile din punct de vedere fizic. MyFitnessPal există în Google Play, dar este disponibilă și pentru sistemele de operare iOS, putând fi downloadată din App Store.

Runkeeper

Are o interfață prietenoasă, curată şi aerisită. RunKeeper îţi oferă de asemenea cele mai importante date despre alergările tale prin sistemul de poziţionare prin GPS şi Google Maps. Ai clasicele rapoarte de distanţă, viteză şi calorii arse, dar și alte analize pe care le poți personaliza. Deasemenea este foarte importantă funcția de a-ți seta obiectivele pentru viitoarele alergări. 

Toate aceste informaţii pot fi exportate ulterior pe site-ul dedicat RunKeeper.com. Așa poți ține permanent evidenţa performanţelor tale și s-a dovedit că acestea ajută la îmbunătățirea randamentului pe termen scurt, dar mai ales mediu și lung. Runkeeper are peste 50 de milioane de useri și se poate instala atât pe Android (din Google Play) cât și pe iOS (din App Store).

Strava

Este una dintre cele mai precise aplicații pentru alergări sau ture cu bicicleta. Varianta gratuită nu este foarte departe de cea contra cost, iar beneficiile sunt multiple. Fie că alergi în parc, dai o tură cu bicicleta sau pedalezi în casă pe un home trainer, Strava te ajută să încarci date foarte precise în ceea ce privește activitatea ta fizică.

Aplicația este compatibilă cu foarte multe gadget-uri de top ce îți monitorizează de la ritmul cardiac până la frecvența cu care pedalezi. Distanțele parcurse vitezele de top sau cele medii sunt banalități pentru aplicație, care ți le oferă chiar și în timp real dacă ai device-ul potrivit.

Runtastic

Una dintre cele mai folosite aplicații de useri, datorită meniului ușor și interfaței prietenoase. Runtastic este  foarte populară printre utilizatori datorită ușurinței cu care se pot monitoriza activitățile sportive. Aplicația în varianta gratuită are o mulțime de date statistice ce îți permit să vezi în ce parametri ești din punct de vedere fizic. Fie că folosești pedometru ca să îți măsoare pașii, fie că aplezi la date după ce alergi prin parc, Runtastic are pentru tine statistici care sunt foarte ușor de interpretat.

Deasemenea este importantă și funcția ce îți arată cum a fost plimbarea ta pe bicicletă. Runtastic are și o variantă cu bani, Pro, iar prin aceasta treci deja la un alt nivel. Antrenor vocal, creare de rute, player auto integrat și multe alte lucruri oferă Runtastic în varianta sa Pro. Aplicația este disponibilă pe Android și iOS.

MyAsics

Aplicația este una mult mai complexă și chiar dacă poate fi folosită de începători, MyAsics este un partner de încredere și pentru împătimiții maratoanelor sau semimaratoanelor. În funcție de performanțele tale aplicația îți creează programe de antrenament și de alergat și te ajută să crești durata și intensitatea în funcție de scopul pe care l-ai setat.

Datele de bază, în ceea ce privește numărul de pași, distanța parcursă, performanțele pe anumite distanțe sunt de bază la MyAsics. Mai mult pentru a te lăuda sau pentru a compara performanțele poți da oricând share la “munca” ta. Aplicația MyAsics este disponibilă atât pentru Android cât și pentru iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *